niedziela, 2 grudnia 2018

Krem grzybowy z kluskami razowymi / Mushroom cream with whole wheat noodles

Salaterka Folk AMBITION

Scroll down for recipe in English.

Składniki:
(4 porcje)

  • 40 g. suszonych grzybów
  • 300 g. mrożonych podgrzybków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl. bulionu warzywnego
  • 1/2 szkl. śmietanki 30%
  • kilka gałązek natki pietruszki 
  • sól, pieprz
Kluski razowe:
  • 1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 3 łyżki zimnej wody
Do podania:
  • kolorowy pieprz
  • oliwa truflowa

Grzyby suszone zalej wodą i mocz 12 godzin.

Podgrzybki rozmróź na sitku.

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na oliwie. Dodaj posiekany drobno czosnek i rozmrożone grzyby. Wymieszaj i smaż 2 minuty. Wrzuć namoczone grzyby (wodę z moczenia zachowaj) i smaż często mieszając około 4 minut.
Zalej wszystko bulionem, przykryj i gotuj 15 minut. Wlej 1/2 szkl. wody z moczenia grzybów i wrzuć posiekaną natkę. Gotuj jeszcze 5 minut.

Zestaw garnek z ognia, wlej śmietankę i dokładnie zmiksuj zupę na krem. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli krem jest dla Ciebie zbyt gęsty dolej więcej wody z moczenia grzybów i ponownie zagotuj.

Składniki na kluski połącz na stolnicy i wyrabiaj rękami, aż powstanie gładkie ciasto. Rozwałkuj jak najcieniej i pokrój radełkiem lub nożem w niewielkie romby. Gotuj w lekko osolonej wodzie 3-4 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą.

Krem grzybowy podawaj z kluskami, skropiony oliwą truflową i oprószony grubo mielonym pieprzem.


Salaterka Folk AMBITION


Ingredients:
(4 servings)
  • 40 grams of dried mushrooms
  • 300 grams of frozen wild mushrooms
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 1 onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1 glass of vegetable broth
  • 1/2 glass of cream 30%
  • a few sprigs of parsley
  • salt pepper
Whole wheat noodles:
  • 1 glass of whole wheat flour
  • 1 egg
  • pinch of salt
  • 3 tablespoons of cold water
To be served:
  • colored pepper
  • truffle oil

Dried mushrooms pour over water and urine for 12 hours.

Bask the mushrooms in a sieve.

Dice the onion and sauté it in a pot of olive oil. Add finely chopped garlic and thawed mushrooms. Mix and fry 2 minutes. Throw in soaked mushrooms (keep the water from soaking) and fry with stirring for about 4 minutes.
Fill with broth, cover and cook for 15 minutes. Pour 1/2 glass of water from soaking the mushrooms and toss the chopped parsley. Cook for another 5 minutes.

Set a pot of fire, pour the cream and mix the cream soup thoroughly. Season with salt and pepper. If the cream is too dense for you, add more water from the soaking of mushrooms and boil again.

Mix the ingredients for the noodles on the table and knead with your hands until a smooth dough is formed. Roll up as closely as possible and cut the knob or knife into small rhombuses. Cook in lightly salted water for 3-4 minutes. Drain and pour cold water.

Fill the mushroom cream with dumplings, sprinkled with truffle oil and sprinkled with coarsely ground pepper.






Przepis na udane święta

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz