niedziela, 20 stycznia 2019

Foccacia z czosnkiem i oliwkami / Focaccia with garlic and olives


Scroll down for recipe in English.

Ciasto na foccacię przygotuj wieczorem i włóż do lodówki. Rano ciesz się świeżym, chrupiącym dodatkiem do śniadania :)

Składniki:
(2 szt.)

Ciasto

  • 300 g. mąki pszennej (typ 650)
  • 5 g. soli
  • 160 g. wody
  • 5 g. świeżych drożdży
  • 20 g. oliwy z oliwek
Dodatki
  • 1 łyżka Vegety Natur z Czosnkiem
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka kaparów
  • 8 szt. drylowanych oliwek np. kalamata

Drożdże rozpuść w 5 łyżkach letniej wody, dodaj 2 łyżeczki mąki, wymieszaj i odstaw na 10 minut.

W większej misce wymieszaj pozostałą mąkę z solą. Wlej do mąki rozczyn drożdżowy, pozostałą wodę oraz oliwę. Wymieszaj a gdy składniki się połączą, przełóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj rękami, aż będzie gładkie i elastyczne.
Zrób z ciasta kulę, włóż do miski, nakryj talerzem i schowaj do lodówki na 12 godzin.

Rano ciasto podziel na pół i każdą część rozwałkuj  na grubość około 6-7 mm. (dowolny kształt). Połóż na posmarowanej olejem dużej blasze i odczekaj 20 minut.

Placki posmaruj dobrej jakości oliwą, poukładaj plasterki czosnku, oliwek i kapary. Posyp przyprawą Vegeta Natur z Czosnkiem.

Foccacie piecz w piecu rozgrzanym do 250°C przez 10 minut, do zrumienienia. Zajadaj od razu po upieczeniu.




Fry the foccacia cake in the evening and put in the fridge. In the morning, enjoy a fresh, crispy addition to breakfast :)

Ingredients:
(2 pcs.)

Cake
  • 300 grams of wheat flour (type 650)
  • 5 grams of salt
  • 160 grams of water
  • 5 grams of fresh yeast
  • 20 grams of olive oil
Additives
  • 1 tablespoon Vegeta Natur with Garlic
  • 2 cloves of garlic
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 1 tablespoon of capers
  • 8 pieces of pitted olives, for example kalamata
Dissolve yeast in 5 tablespoons lukewarm water, add 2 teaspoons of flour, mix and leave for 10 minutes.

In a larger bowl, mix the remaining flour with salt. Pour the leaven, the remaining water and the oil into the flour. Mix and when ingredients combine, put the dough on the pastry board and knead with your hands until it is smooth and flexible.
Make a ball out of the cake, put in a bowl, cover with a plate and put in the fridge for 12 hours.

In the morning, divide the cake in half and roll each part to a thickness of about 6-7 millimeters (any shape). Put on a large oiled sheet and wait for 20 minutes.

Pancakes with good quality oil, arrange slices of garlic, olives and capers. Sprinkle with Vegeta Natur with Czosnek.

Foccata bake in a preheated oven at 250°C for 10 minutes until browening. Get it right after baking.





Vegeta Natur - Inspirowane Naturą

1 komentarz:

  1. Dodaj swoją stronę Za darmo !!!

    http://dobry-ebook.forumpolish.com/f8-katalog-stron

    OdpowiedzUsuń