wtorek, 11 lutego 2020

Paluchy drożdżowe z chrupiącą posypką / Fingers yeast with crispy sprinkles



Scroll down for recipe in English.

Składniki:

  • 12 g. świeżych drożdży
  • 1/2 szkl. letniego mleka
  • 400 g. mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1/4 szkl. letniej wody
Posypka:
Drożdże rozkrusz do miseczki. Wsyp cukier i wlej letnie mleko. Dodaj tyle mąki aby po wymieszaniu uzyskać konsystencję kwaśnej śmietany. Odstaw rozczyn do wyrośnięcia na 15 minut.

Do dużej miski wsyp pozostałą mąkę i wymieszaj ją z solą. Przełóż do mąki podrośnięty rozczyn, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj łyżką do połączenia składników. Następnie przełóż ciasto na blat i wyrabiaj rękami, aż będzie gładkie w strukturze i elastyczne.

Przełóż wyrobione ciasto do miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.

Piramidki z niebieskiej kukurydzy wsypuj partiami do woreczka i rozgniataj dłonią na malutkie kawałeczki, wsyp do miski. Jajka rozbełtaj widelcem w miseczce.

Blachy posmaruj cienką warstwą oleju. Odkrawaj po kawałku ciasta, około 25 g., roluj na blacie drugie cienkie paluchy. Każdego palucha zanurz dokładnie w jajkach a następnie obtaczaj w okruchach z piramidek. Układaj na blachach w odstępach od siebie.

Piecz paluchy w 180°C przez 15-20 minut, do zrumienienia.





Ingredients:
  • 12 g. Fresh yeast
  • 1/2 cup of lukewarm milk
  • 400 g. Wheat flour
  • 1 tbsp sugar
  • 1 egg
  • 3/4 teaspoon salt
  • 2 tablespoons of rapeseed oil
  • 1/4 cup of lukewarm water
Sprinkles:
  • 80 g. (1 pack) of Bluecorn blue corn pyramids
  • 2 eggs

Crumble yeast into a bowl. Add sugar and pour in lukewarm milk. Add enough flour to achieve a sour cream consistency after mixing. Leave the solution to rise for 15 minutes.

Pour the remaining flour into a large bowl and mix with salt. Transfer the overgrown solution to flour, add the remaining ingredients and mix with a spoon to combine the ingredients. Then put the dough on the countertop and knead with your hands until it is smooth in structure and flexible.

Transfer the kneaded dough to a bowl, cover with a cloth and leave to rise for 1 hour.

Pour the blue corn pyramids into the bag in batches and crumble into small pieces with your hand, pour into a bowl. Eggs fork with a fork in a bowl.

Apply a thin layer of oil to the sheets. Cut off a piece of dough, about 25 g, roll the second thin fingers on the counter. Immerse each toe thoroughly in the eggs and then coat in crumbs of pyramids. Arrange on sheets at intervals from each other.

Bake toes at 180°C for 15-20 minutes, until browning.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz