poniedziałek, 14 września 2020

Kurczak z ryżem i warzywami / Chicken with rice and vegetables


Scroll down for recipe in English.


Doszłam do wniosku, że jest tutaj dość mało mięsnych przepisów. Wybaczcie mi, że tak bardzo uwielbiam wszystkie warzywa 😉
Ostatnio był jednak kurczak na obiad w towarzystwie ryżu... z warzywami oczywiście 😆
Dzielę się zatem z Wami prostym, smacznym daniem.


Składniki:
(2 porcje)

  • 2 nieduże filety z kurczaka
  • 100 g. ryżu
  • 1 duży pomidor
  • 10 cm. kawałek zielonej części pora
  • 4 grubsze plastry cukinii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 4 gałązki tymianku
  • sól, pieprz

Kurczaka oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem, polej oliwą. Odstaw na godzinę do lodówki.

Piekarnik rozgrzej do 190°C. 
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Pora pokrój w półplasterki, cukinię w małą kosteczkę, a pomidora w większą.
Kurczaka obsmaż z obu stron na patelni grillowej. Następnie piecz przez 15 minut.

Na patelni rozpuść masło i podduś na nim cukinię i pora. Dodaj pomidora i listki tymianku. Podsmażaj przez 2-3 minuty, dopraw solą i pieprzem. Do warzyw dodaj ciepły ryż i dokładnie wymieszaj.





I figured there aren't many meat recipes here. Forgive me for loving all vegetables so much 😉
Recently, however, there was chicken for dinner with rice ... with vegetables of course 😆
So I am sharing with you a simple, tasty dish.


Ingredients:
(2 servings)
  • 2 small chicken fillets
  • 100 g of rice
  • 1 large tomato
  • 10 cm. a piece of the green part of the leek
  • 4 zucchini slices thicker
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 2 tablespoons of butter
  • 4 sprigs of thyme
  • salt, pepper

Sprinkle the chicken with salt and freshly ground pepper and pour olive oil. Set aside for an hour in the refrigerator.

Preheat the oven to 190°C.
Boil the rice in salted water. Cut the leek into half-slices, the zucchini into small cubes and the tomato into a larger one.
Fry the chicken on both sides in a grill pan. Then bake for 15 minutes.

In a frying pan, melt the butter and cook the zucchini and leek on it. Add the tomato and thyme leaves. Fry for 2-3 minutes, season with salt and pepper. Add warm rice to the vegetables and mix thoroughly.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza