piątek, 16 października 2020

Ziołowy omlet z cheddarem i pomidorkami / Herbal omelette with cheddar and cherry tomatoes


Scroll down for recipe in English.


Składniki:

(1 porcja)

  • 3 jajka
  • 3 łyżki śmietanki 30%
  • 3 łyżki drobno startego sera cheddar
  • 5-6 szt, pomidorków koktajlowych
  • garść ulubionych posiekanych ziół (u mnie tymianek, natka pietruszki, oregano, cząber)
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do posypania (opcjonalnie)

Jajka wbij do miski, roztrzep mocno widelcem. Wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, "ubijaj" widelcem jeszcze chwilę. Wsyp starty cheddar i drobno posiekane zioła.

Na patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczno-serową. Przemieszaj jajka jeżdżąc szpatułką po dnie patelni. Następnie na wierzchu poukładaj przekrojone na pół pomidorki. Przykryj patelnię pokrywką i smaż omleta na średniej mocy palnika, około 2 minut. Zdejmij pokrywkę i złóż omleta na pół.
Zsuń go na talerz, możesz posypać szczypiorkiem i dodatkowym cheddarem.
Smacznego! :)



Ingredients:
(1 serving)
  • 3 eggs
  • 3 tablespoons of cream 30%
  • 3 tablespoons of finely grated cheddar cheese
  • 5-6 pcs, cherry tomatoes
  • a handful of my favorite chopped herbs (in my case thyme, parsley, oregano, savory)
  • 1 teaspoon of butter
  • salt, pepper
  • chives for sprinkling (optional)

Place the eggs in a bowl, beat them tightly with a fork. Pour in the cream, season with salt and pepper, "beat" with a fork for a while. Pour in the grated cheddar and finely chopped herbs.

In a frying pan, melt the butter, pour in the egg-cheese mass. Stir the eggs by running the spatula along the bottom of the pan. Then put the tomatoes in half on top. Cover the pan with a lid and fry the omelette on medium power, about 2 minutes. Remove the lid and fold the omelette in half.
Slide it onto a plate, you can sprinkle with chives and extra cheddar.
Enjoy your meal! :)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza