Scroll down for recipe in English.
Chyba nie ma nikogo takiego, kto nie lubiałby tortilli :) Pyszny cieniutki placek wypełniony czym tylko chcemy. Może być świetna na obiad, a pokrojona na mniejsze kawałki staje się super przekąską na przyjęciu czy imprezie. Ja dzisiaj serwuję tortille z indykiem oraz sosem tatarskim :)
Składniki:
(4 porcje)
- 400 g. filetu z indyka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- po 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, chili, suszonego tymianku
- 4 placki tortilli
- 1/2 małej główki sałaty lodowej
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 łyżki kaparów
- sól, pieprz
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki kaparów
- 1 nieduża cebula
- 30 ml. mleka
- 150 g. majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
- 400 g. Turkey fillet
- 2 tablespoons of olive oil
- 1/2 teaspoon of smoked paprika, chili, and dried thyme
- 4 tortillas
- 1/2 a small head of iceberg lettuce
- 1/2 red pepper
- 2 tablespoons of canned corn
- 2 tablespoons of capers
- salt, pepper
- 3 pickles
- 2 tablespoons of capers
- 1 small onion
- 30 ml. milk
- 150 g. Mayonnaise
- 1 teaspoon lemon juice
- salt, pepper
Prepare the sauce: Blend the milk with the chopped onion, cucumbers and capers. Add mayonnaise and mix with a spoon. Season with salt and pepper.
Cut the turkey into long, thin strips. Season with smoked paprika, chilli, thyme, salt and pepper. Pour over the olive oil and mix, set aside for 30 minutes.
In a frying pan, fry the turkey strips until browned.
Top the tortillas with some sauce, chopped lettuce, and bell pepper strips. Add some capers and corn. Place the meat on top. Roll the tortillas tightly into large croquettes.
Heat the tortillas in a grill or regular pan.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza