środa, 13 stycznia 2021

Tortille z indykiem i sosem tatarskim / Tortillas with turkey and tartar sauce



Scroll down for recipe in English.


Chyba nie ma nikogo takiego, kto nie lubiałby tortilli :) Pyszny cieniutki placek wypełniony czym tylko chcemy. Może być świetna na obiad, a pokrojona na mniejsze kawałki staje się super przekąską na przyjęciu czy imprezie. Ja dzisiaj serwuję tortille z indykiem oraz sosem tatarskim :)


Składniki:

(4 porcje)

  • 400 g. filetu z indyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • po 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, chili, suszonego tymianku
  • 4 placki tortilli
  • 1/2 małej główki sałaty lodowej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2 łyżki kaparów
  • sól, pieprz
Sos tatarski
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 nieduża cebula
  • 30 ml. mleka
  • 150 g. majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz



Przygotuj sos: Mleko zmiksuj z posiekaną cebulą, ogórkami i kaparami. Dodaj majonez i wymieszaj łyżką. Dopraw solą i pieprzem.

Indyka pokrój w cienkie długie paski. Dopraw wędzoną papryką, chili, tymiankiem, solą i pieprzem. Polej oliwą i wymieszaj, odstaw na 30 minut.

Na patelni usmaż paski indyka na rumiano.
Na placki tortilli nakładaj po trochę sosu, posiekaną sałatę i paski papryki. Dodaj trochę kaparów i kukurydzy. Na wierzchu ułóż mięso. Zwiń ciasno tortille, na kształt dużych krokietów.

Podgrzej tortille na patelni grillowej lub zwykłej.

There is probably no one who would not like tortillas :) Delicious, thin cake filled with whatever we want. It can be great for dinner, and when cut into smaller pieces, it becomes a great snack at a party or party. Today I am serving tortillas with turkey and tartar sauce :)

Ingredients:
(4 servings)
  • 400 g. Turkey fillet
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 1/2 teaspoon of smoked paprika, chili, and dried thyme
  • 4 tortillas
  • 1/2 a small head of iceberg lettuce
  • 1/2 red pepper
  • 2 tablespoons of canned corn
  • 2 tablespoons of capers
  • salt, pepper
Tatar sauce
  • 3 pickles
  • 2 tablespoons of capers
  • 1 small onion
  • 30 ml. milk
  • 150 g. Mayonnaise
  • 1 teaspoon lemon juice
  • salt, pepper

Prepare the sauce: Blend the milk with the chopped onion, cucumbers and capers. Add mayonnaise and mix with a spoon. Season with salt and pepper.

Cut the turkey into long, thin strips. Season with smoked paprika, chilli, thyme, salt and pepper. Pour over the olive oil and mix, set aside for 30 minutes.

In a frying pan, fry the turkey strips until browned.

Top the tortillas with some sauce, chopped lettuce, and bell pepper strips. Add some capers and corn. Place the meat on top. Roll the tortillas tightly into large croquettes.

Heat the tortillas in a grill or regular pan.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza